Erdélyi finomságok könyve

-14%
Nincs raktáron
Erdélyi finomságok könyve
Kiadó
Scolar Kiadó
Oldalszám
144
Kiadási év
2009
2 360 Ft 

Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.

2 030 Ft

Bordás Mihály: Erdélyi finomságok könyve

Részletek
Autentikus erdélyi ételek, klasszikus elkészítési módok praktikus tanácsokkal
A mintegy 200 ételreceptet ismertető˜ szakácskönyv az ínycsiklandó erdélyi ízek világát varázsolja a konyhánkba. A könyvbő˜l megismerhetjük a hagyományos erdélyi ételkészítési módokat, a nyárson és roston sütés, valamint a bográcsban fő˜zés fortélyait. A méltán híres tárkonyos levestő˜l a padlizsánkrémen át az ordás palacsintáig a legváltozatosabb erdélyi finomságokkal, húsos és zöldséges különlegességekkel, egytálasokkal, klasszikus édességekkel gazdagíthatjuk a vasárnapi ebédek vagy a hétköznapi vacsorák választékát. A székely–csángó származású szerző˜ több évtizedes gyűjtő˜munkája eredményeképpen született meg e kulináris élvezeteket ígérő˜ kötet. A székelyhídi tanárember az Erdélyi-szigethegységben, Székelyföldön, a Keleti- és Déli-Kárpátokban tett barangolásai során a táj szépsége mellett a „gyomorészeti” örömökben is nagy kedvét lelte. Mindig kereste a helyi ételeket és jellegzetes recepteket, így ismerte meg az erdélyi székely, magyar, csángó, román, valamint a partiumi, érmelléki magyar zamatokat. Kovásznai születésű székely feleségével, népes rokonságával nemcsak családi receptgyűjteménnyé rendezték az emberöltő˜nyi gyűjtés anyagát, hanem valamennyiünk gyönyörűségére – no meg jóltartásunk végett – kötetté állították össze.
(Utószó:)
Ezt a könyvet az élet írta. Hosszú évek alatt összegyűlt és kipróbált, továbbcsiszolt és megő˜rzött receptek gyűjteménye ez. Olyan recepteké, amelyek számos erdélyi úton, hegyi túrán vagy a családtól és ismerő˜söktő˜l gyűltek össze. Olyanoké, amelyek hosszú évekig érlelő˜dtek, sárgultak a sebtében kitépett noteszlapon vagy szalvétán, mielő˜tt kiérdemelték volna, hogy végleg bekerüljenek a gyűjteménybe.
A kötet alapján megfő˜zhető˜-süthető˜ finomságok nem igénylik a mesterszakács fokozatot, így akár a kezdő˜ háziasszonyok, a fő˜zéshez kedvet érző˜ legényemberek is meglepetéseket tudnak okozni a szeretteiknek.
Benke Ilonka erdélyi háziasszony szavaival élve: „Mivel alapjában véve azon fordul meg a családok jóléte és egészsége, hogy a napi eledel miként van összeválogatva és megkészítve, a jó szakácskönyvnek hivatása van." Kívánjuk hogy ez a könyv is betöltse a maga hivatását!
Adatok
Cikkszám
9789632441214
Hasonló termékek
Vélemények