E könyv kiadásával az a célunk, hogy megismertessük a táplálékallergiás embereket a táplálékallergia lényegével és étrendi kezelésével.Ezúton is hangsúlyozni szeretnénk, hogy a kezelés egyetlen lehetséges módja a megfelelően betartott diéta. A helyesen összeállított, jól vezetett diéta mellett a betegek teljesen panaszmentesek lehetnek. Ezért mind a betegek, mind a dietetikusok szerepe rendkívül fontos e kórkép esetében. A diétás receptek ajánlások, amelyekkel az elkerülő étrendet szeretnénk változatosabbá, könnyebben elviselhetővé tenni. További cél, hogy megmutassuk: az igen körültekintően összeválogatott, "szigorú" étrendnek sem szabad egyhangúnak, íztelennek, unalmasnak lenni. Praktikus tanácsokat szeretnénk adni ahhoz, hogy a diéta ne csak a lemondást jelentse, és betartása a napi könnyű rutintevékenységek közé tartozzon.