Refactoring html

-20%
Rendelhető
Refactoring html
Kiadó
Kiskapu
Személyes átvételi idő
1-2 munkanap
Házhoz szállítási idő
2-4 munkanap
2 750 Ft
2 200 Ft

Refactoring html

Részletek
Mint ​bármely szoftverrendszerben, a webes alkalmazásokban is időről időre fölhalmozódik némi „ballaszt”. Lelassulnak, egyes linkek nem működnek, misztikus biztonsági és kompatibilitási problémák jelennek meg. Az új szolgáltatások nem igazán illeszkednek a régi rendszerbe, egyes dolgok pedig egyszerűen nem úgy működnek, mint régen. Egy ideális világban az ember ilyenkor megírná az egész rendszert elölről. A valóságban azonban erre a legtöbbször nincs idő, se pénz. Szerencsére azért létezik megoldás: a webes alkalmazások is újratervezhetők, ezekkel kapcsolatban is használhatók azok az eszközök, technikák és jól bevált receptek, amelyeket az általános szoftverfejlesztés gyakorlatából már sokan ismerünk.

Ebben a könyvben a szerző bemutatja, hogyan használhatjuk az újratervezési technikákat gyakorlatilag bármely webhely vagy webes alkalmazás kódjának följavítására. Az anyagot úgy állította össze, hogy az a klasszikus programozásban járatos és járatlan webes fejlesztők számára egyaránt használható legyen. Szó esik benne a kódok megbízhatóságáról, teljesítményéről, használhatóságáról és hozzáférhetőségéről, a biztonságról, a kompatibilitásról, sőt még a keresőmotorok igényeihez való hozzáigazítás is terítékre kerül. Lépésről lépésre haladva mutatja be, miként lehet egy elavult kódot hozzáigazítani a napjainkban használatos, immár csak kevéssé változó webes szabványokhoz (XHTML, CSS, REST), illetve hogyan lehet kiküszöbölni az olyan klasszikus problémákat, mint a megjelenésre alapozott jelölésrendszer, az állapottal rendelkező alkalmazások, vagy a „címkeleves” néven említett betegség.

A könyv szerkezete úgy van kialakítva, hogy a benne tárgyalt újratervezési módszerek és receptek egyben egy könnyen kereshető katalógust alkotnak. Így munka közben a legkisebb energiabefektetéssel találhatjuk meg benne az optimális megoldást. Segítségével nem csupán a jelenben növelhetjük könnyen és gyorsan egy webes alkalmazás teljesítményét, hanem arról is gondoskodhatunk, hogy a kód az eljövendő években is sokkal könnyebben karbantartható, fejleszthető és skálázható legyen.

Ízelítő a tárgyalt témakörökből:
# Hogyan ismerhetjük fel, mikor kell egy webes alkalmazást újratervezni?
# Hogyan alakítsunk át lépésenként egy régi, elavult HTML kódot jól formázott, érvényes XHTML kóddá?
# Hogyan alakítsuk át a jelenlegi megjelenést CSS-alapúvá?
# Régi webes alkalmazások frissítése: POST utasítások helyettesítése GET-tel, régi kapcsolati űrlapok lecserélése, a JavaScript kódok újratervezése.
# A tartalom és a kapcsolatok szisztematikus újratervezése.
# Webhelyek átstrukturálása anélkül, hogy ezzel megváltoznának a felhasználók által ismert URL-ek.

Összességében ez a könyv nélkülözhetetlen segédeszköze lehet a webhelyek tervezőinek, a webes fejlesztőknek, a projektmenedzsereknek és bárkinek, aki webhelyek karbantartásával és frissítésével foglalkozik. Tartalma különösen hasznos lehet mindazoknak, akik sok évvel ezelőtt tanulták a HTML nyelvet és szeretnék tudásukat felfrissíteni, és összhangban hozni a jelenleg használatos szabványokkal.

Elliotte Rusty Harol nemzetközileg elismert író, programozó és oktató. Cafe con Leche nevű webhelye (www.cafeconleche.org) az egyik legnépszerűbb XML információs hellyé nőtte ki magát. Mindemellett számos könyv szerzője és társszerzője. A legutóbbi művei: Java I/O (O'Reilly, 2006), Java Network Programming (O'Reilly, 2004), Effective XML (Addison-Wesley, 2003) és XML in a Nutshell (O'Reilly, 2002).
Adatok
Cikkszám
9789639637573
Hasonló termékek
Vélemények