Oltáriszentség, krisztus király

-20%
Nincs raktáron
Oltáriszentség, krisztus király
Kiadó
Mentor Kiadó
2 100 Ft
1 680 Ft

Oltáriszentség, krisztus király

Részletek
Létezett ​és létezik egy olyan belső – külsőleg nem észlelhető – erő, az isteni kegyelem, amely minden emberi és társadalmi tényezőt meghalad. Ez Márton Áron számára is, mint annyi nagy katolikus személyiség számára, az Oltáriszentség volt. Az Oltáriszentségben jelen lévő Krisztussal való rendszeres találkozásai és a Belőle való élet alakította és formálta őt igazán krisztusi emberré, szentéletű főpappá.

A szenvedéseket és megpróbáltatásokat elfogadó, egyházáért és népéért minden áldozatot vállalni képes Márton Áron csak Krisztus jelenlétében, naponta az Oltáriszentség előtt térdepelve képzelhető el. Személyes tanúként állíthatjuk, hogy lelki élmény jelentett részt venni a szentmiséjén, vagy szemlélni a szentségimádást végző, a tabernákulum előtt térdeplő püspököt. Lelki-szellemi felüdülést és hitbeli megerősödést eredményezett az Eucharisztia ünneplésekor és egyéb alkalmakkor elhangzott homíliáinak, prédikációinak hallgatása. Hála Istennek, hogy az őt személyesen nem ismerő keresztény olvasók számára is megadatott az a lehetőség, hogy püspöksége és papsága idején írásba foglalt beszédvázlatain keresztül betekintést nyerjenek Márton Áron lelkületébe, keresztény életfelfogásába.

Márton Áron hagyatéka kiadásának illő és méltó célja, hogy nyomtatott formában közreadjuk az Oltáriszentséggel kapcsolatos beszédeit is, rendelkezéseit, megnyilatkozásait.
Adatok
Cikkszám
9789735993283
Hasonló termékek
Vélemények