Heinz-Peter Röhr: KIÚT A FÜGGŐSÉGBŐL /HA GÚZSBA KÖT A SZÜLŐI HÁTTÉR

-20%
Nincs raktáron
Heinz-Peter Röhr: KIÚT A FÜGGŐSÉGBŐL /HA GÚZSBA KÖT A SZÜLŐI HÁTTÉR
Kiadó
Ursus Libris Kft.
2 700 Ft
2 160 Ft

Heinz-Peter Röhr: KIÚT A FÜGGŐSÉGBŐL /HA GÚZSBA KÖT A SZÜLŐI HÁTTÉR

Részletek
Miért képtelenek oly sokan kiszabadulni destruktív kapcsolataikból, életük ördögi köreiből? Miért engedik, hogy kihasználják őket, és miért vallanak makacsul ismétlődően kudarcot a magánéletükben és a karrierjükben?
Heinz-Peter Röhr német terapeuta évtizedek óta foglalkozik ilyen problémákkal küzdő emberek gyógyításával. Ebben a könyvében - A libapásztorlány című Grimm-mesét használva vezérfonalként - feltárja a kóros függőség mint pszichés probléma, sőt súlyosabb esetben betegség mögötti rejtett mozgatórugókat. Megmutatja, hogy a bajok gyökerei általában a gyerekkorba nyúlnak vissza, és abban keresendők, hogy az egyik szülő érzelmi nyomás alatt tartja és olyan szerepkörbe kényszeríti a gyermekét, amely meggátolja az egészséges emberi kapcsolatokra, független életre és kiteljesedésre képes, érett psziché kifejlődését. Ez azután súlyos kapcsolati problémákat okoz a felnőttkorban, és gyakran vezet szenvedélybetegségek kialakulásához.
Az elemzés mellett a kötet részletes útmutatást is ad ahhoz, hogyan lehet kiszabadulni az ilyen jellegű függőségből, és elszakítani a fogságban tartó érzelmi kötelékeket.
Adatok
Cikkszám
9789639718661
Hasonló termékek
Vélemények