Kerek esztendő - tavasz

-20%
Rendelhető
Kerek esztendő - tavasz
Kiadó
Napfényes Élet Alapítvány
Személyes átvételi idő
1-2 munkanap
Házhoz szállítási idő
2-4 munkanap
3 000 Ft
2 400 Ft

Kerek esztendő - tavasz

Részletek
Négy részből álló, évszakalapú, környezet-módszertani sorozatunk harmadik kötete a tavaszi témaköröket dolgozza fel. Mint minden évszaknál, itt is a legfontosabb a közvetlen ismerkedés az évszakra jellemző jegyekkel. A tavaszi időtervből jól látható, milyen óvodai témákat ölel fel a könyv. A természetes tavaszi környezetben - játszva az udvaron, sétálva a szabadban - észlelik a gyerekek a tavasz első jeleit: hosszabbodnak a napok, egyre erősebben süt a nap. Később megismerkedünk a növények és állatok tavaszi életével: megszínesedik a világ, a fák rügyeznek, majd virágba borulnak, a virágok kinyílnak. Az állatok is felébrednek téli álmukból. Előbújnak az áttelelő rovarok, megjelennek a békák és a párt kereső madarak. A költöző madarak visszatérnek a melegebb országokból és fészket építenek, lerakják a tojásaikat. Végül az emberek életéről is szót ejtünk: egyre több időt töltünk a szabadban, hisz a nappalok hosszabbak és melegebbek. Megkezdődnek a kerti munkák, facsemetéket ültetnek, magokat vetnek. Az első tavaszi napsugarak a gyerekeket is kicsalogatják a természetbe. Az említett környezeti témák mellett nagy figyelmet fordítunk a mozgásra is. Minden fejezetben kitérünk erre. A hónapokat lezáró egészséghetek után mindig játékos mozgásfejlesztést is javaslunk, a gyerekek legnagyobb örömére. Reméljük, hogy az olvasók ebben a gyűjteményben is megtalálják azokat az ötleteket, amelyek megkönnyítik a heti felkészülést és a napi munkát egyaránt!

A Kerek egy esztendő - komplex tevékenységek az óvodai környezeti nevelésben című évszakalapú módszertani könyvsorozatunk az elmúlt években szinte nélkülözhetetlen segítőtársa lett a magyarországi és határon túli óvodapedagógusoknak. Ennek a sorozatnak az új, színes, átdolgozott, kibővített kiadását indítjuk most útjára. A kötetek szerzői gyakorlott óvodapedagógusok és fejlesztőpedagógusok - 30 éve dolgoznak óvónőként és egy évtizede fejlesztőpedagógusként is -, akik a számukra jól bevált és kipróbált tevékenységeket, ötleteket osztják meg óvodapedagógus kollégáikkal, hogy az év folyamán egyszerűbb legyen a felkészülés egy-egy témahétre, és a gyerekek - a pedagógusaik segítségével - játékosan ismerkedhessenek meg az őket körülvevő világgal. Munkájukat ajánljuk mindenkinek, akinek könnyebb úgy dolgozni, hogy minden óvodai témához kész ötlettárból válogathat, és mindent megtalál egy helyen. A négy évszakra készült négy kötet fejezetei az óvodai környezeti témák köré épülnek, az Óvodai Nevelés Országos Alapprogramjának megfelelően. A környezeti témák követik az évszakokat, felölelik a jeles napokat, a néphagyományokat. Az évszakokon belül minden hónap kalendáriummal kezdődik, ezt követően az aktuális hónaphoz kapcsolódó megfigyelési lehetőségeket, az óvodában egy hónapon át megvalósítható ötleteket mutatja be, majd a hónap mindig egészségmegőrző héttel zárul.

Az őszi, téli, tavaszi és nyári témákat feldolgozó könyvek sorát két új kiadvány egészíti ki. Az évszakos kötetek felépítését követő szerkesztésben jelenik meg a Kerek egy esztendő - gyermekirodalom (Tematikus bibliográfia és szöveggyűjtemény a Kerek egy esztendő évszakos köteteihez) című részletes gyermekirodalmi bibliográfiával bővített szemelvénygyűjtemény.

Ugyancsak az évszakos kötetek szerkezetét követi a Kerek egy esztendő - adattár (Tematikus adattár és tudásbázis a Kerek egy esztendő évszakos köteteihez) című kisenciklopédia, amely lexikális ismeretekkel segíti az óvodapedagógusokat az óvodai környezeti nevelés témaköreinek feldolgozásában.

E két utóbbi kiadványban jelöljük, hogy az évszakos kötetek mely fejezetéhez tartozik egy-egy információ, szócikk vagy szemelvény. Természetesen az évszakos kötetekben is minden témánál utalunk arra, hogy mikor célszerű az adattár használata. Az évszakos kötetek minden fejezetében található irodalmi ajánló, az itt felsorolt irodalmi művek közül színesen kiemelve jelezzük, hogy mely művek teljes szövege található meg a szemelvénygyűjteményben, számtalan további - az adott témához kapcsolódó - irodalmi alkotással és bibliográfiai adattal együtt. Mindkét kötet használatát részletes cím- és tárgymutató segíti.

Bízunk abban, hogy a formájában is megújult könyvsorozat - kiegészülve a két új kötettel - az első kiadáshoz hasonlóan hasznos munkatársa lesz minden óvodapedagógusnak a gyakorlati munkában, és segítséget jelent az óvodás- és kisiskoláskorú gyermeket nevelő szülőknek.
Adatok
Cikkszám
9789638891365
Hasonló termékek
Vélemények