Richard Rohr: JÓB ÉS A SZENVEDÉS MISZTÉRIUMA

-20%
Nincs raktáron
Richard Rohr: JÓB ÉS A SZENVEDÉS MISZTÉRIUMA
Kiadó
Ursus Libris Kft.
2 200 Ft
1 760 Ft

Richard Rohr: JÓB ÉS A SZENVEDÉS MISZTÉRIUMA

Részletek
"Jób könyve nem zaklatott emberek kiagyalt története, hanem minden hívő ember fájdalmasan újra felfedezett és átélt története. Sehol sem mesélik ezt el bátrabban és ragyogóbban, mint a bibliai hit e valószínűtlen és maradandó alkotásában."
Richard Rohr ezúttal Jób történetét, az Ószövetség egyik legismertebb, ugyanakkor legvitatottabb könyvét választja spirituális töprengései tárgyául. Milyen lelkiállapotokat, mélypontokat és áttöréseket él át Jób a váratlanul és látszólag minden ok nélkül rászakadt szenvedések során? Vajon helyénvalóak-e barátaink és egyben vitapartnereinke a fejtegetései, melyek a bűn és a bűnhődés szoros kapcsolatát és a racionális igazságszolgáltatás létét feltételezik? Hogyan jön el Jób számára a kitartó bizalommal, tiszta szívvel történő keresés után az Istennel való találkozás misztikus élménye - és ezáltal a kínokon való felülemelkedés, a hít lényegének megtapasztalása?
Rohr fejezetről fejezetre haladva elemzi a művet, s elsősorban nem a gonosz, hanem a szenvedés misztériumának bemutatására konventrál, miközben a tőle megszokott módon rámutat napjaink aktuális hitéleti és társadalmi problémáira is.
Adatok
Cikkszám
9789639718074
Hasonló termékek
Vélemények