Ízlelő - (egy)háztáji ízeink

-20%
Rendelhető
Ízlelő - (egy)háztáji ízeink
Kiadó
Luther
Személyes átvételi idő
1-2 munkanap
Házhoz szállítási idő
2-4 munkanap
3 990 Ft
3 192 Ft

Ízlelő - (egy)háztáji ízeink

Részletek
Az Ízlelő valóban nem csak egy szakácskönyv a sok közül. Akár az Oroszános gasztrofilozófiája is ihlethette volna: hagyományőrző, ugyanakkor modern, polgári és egyben népi, de mindenekelőtt helyi és minőségi ételek készülnek abban a konyhában, ahol előkerülnek ezek a receptek. Az ételeket egy-egy közösség hagyományai, történetei, ünnepei is gazdagítják a könyv lapjain – így értékőrző olvasmányként sem utolsó. Nálunk biztosan olvasópolcra kerül!
/ Gergely Miklós, Oroszlános Borvendéglő és Borhotel

Valószínűleg nem véletlenül szakosodtak a szakácskönyveket megjelentető kiadók. Különleges önfegyelem kell ahhoz, hogy a képernyőn látható „ízes” képek láttán az ember a munkájára tudjon figyelni. Az Ízlelő képei és receptjei azonban sokkal többről is üzennek. Évszázadok elevenednek meg, a megtartó közösség „ízei”. Oda vezetnek, ahol a Krisztussal való közösség született: az asztalközösséghez.
„És amikor asztalhoz telepedett velük, vette a kenyeret, megáldotta, megtörte
és nekik adta. Erre megnyílt a szemük, és felismerték, ő azonban eltűnt előlük.”
(Lk 24,30–31) A közösségben, az egymással megosztott éltető ételben azóta is újra és újra megtörténhet: megnyílik a szemünk, és felismerhetjük azt, aki az asztalfőn ül, és mindannyiunk hozzá való kötődését.
/ Kendeh K. Péter

Az Ízlelő ötlete ugyanarra épül, amiért mi is nap mint nap dolgozunk: a helyi értékek hagyományokon nyugvó, ugyanakkor minőség tekintetében megalkuvást nem tűrő megőrzésére és megújítására. Így lehet egy hétköznapi ebéd vagy vacsora is ünnep: a finom fogásokon túl hagyományokért, közösségekért, történetekért lehetünk hálásak. Nagyszerű, hogy az evangélikusok felismerik, őrzik és hagyománytisztelettel megújítják ezeket az értékeket – (akar asztal)közösségéikben is.
/ Regéczy-Béres Melinda, Béres Szőlőbirtok és Pincészet

Igyekszem folytatni a családi hagyományt, számomra ma is nagyon fontosak a családi, baráti, gyülekezeti közös étkezések, ezért is örülök ennek a szakácskönyvnek. Nagy öröm látni gyermekeink, unokáink, barátaink arcán a hálás mosolyt, amikor saját főztünket tesszük az asztalra. S hogy meg tudjunk újulni a főzőtudományunkban, ebben segíthet egy ilyen kipróbált gyűjtemény, ami a kapcsolódó történetek miatt is különleges.
Kívánom minden kedves olvasónak, hogy "ízlelje és lássa meg, hogy jó az Úr!" Ízlelje és lássa meg az itt következő receptekben a lelkészfeleségek közösségének minden szeretetét és leleményességét!
Gáncs Péterné Márti

Ez a kiadvány képviseli számomra mindazt, ami az evangélikus identitáshoz tartozik. Szép szokások és receptek gyűjteményét, amely a gyökereinkre mutat, de az újdonságokat is magában hordozza. Így ajánlom ezt a könyvet azoknak, akik még csak most keresgélik a saját ízeiket, és azoknak is, akik valami újra, felfrissülésre vágynak.
Szemereiné Szigethy Enikő
Adatok
Cikkszám
9789639979413
Hasonló termékek
Vélemények