Egy újságírónő emlékei

-20%
Utolsó példányok
Egy újságírónő emlékei
Kiadó
Exit Kiadó
Személyes átvételi idő
1-2 munkanap
Házhoz szállítási idő
2-4 munkanap
1 900 Ft
1 520 Ft

Egy újságírónő emlékei

Részletek
Nagy Olga (1921-2006) mesegyűjtő, néprajzkutató, szépíró sokszínű, gazdag életművének egy megkésett darabját nyújtjuk át az olvasónak. Ajánljuk mindazoknak, akik ismerik és tisztelik a szerző tudományos munkásságát, s azoknak is, akik szívesen vállalkoznak arra a kalandra, amit egy könyv elolvasása jelent.
Olyan regényről van szó, amelyben a társadalom már túl van a magántulajdon felszámolásának, a meghurcoltatások, az ideológiai nevelés bevezetésének traumáján; már nyilvánvaló, hogy a torzulások megítélése, az igazság kimondása visszaszorult a privát beszédbe, az emberek közötti szövetségkötés stratégiája lett. Az ifjúsági munkásszövetség, a párt tagjai között még vannak jó szándékú, becsületes, meggyőződéses, a közös jövőben hivő fiatalok, de a vezetők között már sokan képzetlenségüket, alkalmatlanságukat palástolják, bosszúállást és elvtelen szelekciót gyakorolnak a kezükben lévő hatalommal.
A két főszereplő az országos női magazin szerkesztője és riportalanya. Mindketten fiatalok, mindketten bizakodóak, mindketten megvívják harcukat az értetlenkedőkkel és az önkényeskedőkkel.
Adatok
Cikkszám
9789737803580
Hasonló termékek
Vélemények