Angyalok a függöny mögött

-20%
Utolsó példányok
Angyalok a függöny mögött
Kiadó
Írók Alapítványa Széphalom Könyvműhely
Személyes átvételi idő
1-2 munkanap
Házhoz szállítási idő
2-4 munkanap
4 200 Ft
3 360 Ft

Angyalok a függöny mögött

Részletek
1962 ​március 24-én születtem Budapesten. 1985-ben színészi, 87-ben színházrendezői diplomát szereztem. Dolgoztam a győri, veszprémi, miskolci színházakban, három évig voltam a Magyar Művészeti Akadémia Aura Egyesületének elnöke, az én ötletemből született a Katona József pályázat, majd a Drámaírói Kerekasztal. 2007 óta a szolnoki Szigligeti Színház művészeti vezetőjeként dolgozom.
Huszonkét színpadi művet, húsz televíziós játékot és műsort, négy nagyjátékfilm forgatókönyvet írtam, darabjaimnak tizenhat bemutatója volt a mai napig. Tagja vagyok az írószövetségnek, Szolnokon két éve Kaposvári Gyula-díjjal, tavaly – az irodalmi kategóriában – Príma díjjal, ismerték el munkásságomat.
Művészként a spirituális realizmus szellemében alkotok, Jókai Anna, Makovecz Imre, Hamvas Béla és Rudolf Steiner gondolati örökségét ápolom műveimben. Hamvassal vallom, létezik világromboló és világalkotó művészet. A művészet mágia, és a világot egyedül a művészet képes megváltoztatni.
Amióta a vidéki színházak vezetőinek többsége felismerte, hogy a rosszal nem a rosszat kell szembeállítani, a bűnnel a bűnt, a hitványsággal a hitványságot, azóta a színházak megteltek fénnyel, meleggel, ízléssel, derűvel.
Adatok
Cikkszám
9789639903869
Hasonló termékek
Vélemények