A remény négyfelé szakadt

-20%
Rendelhető
A remény négyfelé szakadt
Kiadó
Széphalom Alapitvány
Személyes átvételi idő
1-2 munkanap
Házhoz szállítási idő
2-4 munkanap
3 000 Ft
2 400 Ft

A remény négyfelé szakadt

Részletek
Bálint ​Endre (Budapest, 1914-Budapest, 1986) festőművész, a magyar avantgarde kiemelkedő alakja, a Szentendrei Iskola egyik alapítója volt. Születésének 100. évfordulójára 2014 februárjában nagyszabású és átfogó emlékkiállítás nyílt műveiből a Magyar Nemzeti Galériában A NYOLCADIK TEMPLOM címmel, és ehhez kapcsolódóan megjelent egy nagy formátumú, igényes kivitelű életműalbuma is.

Bálint Endre nemcsak rendhagyó tehetségű képzőművész, de eredeti, sorsát őszintén és szenvedélyesen feltáró író, költő és esszéista volt, akinek a ma olvasója számára is fontos gondolatai vannak. A jelen válogatás a Hazugságok naplójából (Budapest, Magvető, 1972) és az Életrajzi törmelékek (Budapest, Magvető, 1984) című, még életében publikált két könyvéből készült, és arra törekszik, hogy a maga sokoldalúságában idézze fel Bálint Endre szellemiségét és elkötelezettségeit, hogy a lehető leghitelesebben mutassa be mindig jóra törekvő, nemes gondolkodású és indulatú, játékossággal és humorral megáldott személyiségét.

Nem szobrot kívántunk állítani neki írásai segítségével, hanem a szuverén, jó tollú elbeszélőre szeretnénk felhívni a figyelmet, aki pontos szavaival, fanyar látásmódja és erkölcsi igényessége révén képes átélhetővé tenni mindazt, amit megpróbáltatásokkal teli életében megtapasztalt.

Végezetül köszönetet mondunk Bálint Endre jogutódjának a kötet megjelenéséhez nyújtott segítségéért.
Adatok
Cikkszám
9789639903944
Hasonló termékek
Vélemények