A régi pesti városfal mentén - budapesti kultúrtörténeti séták ii.

-20%
Nincs raktáron
A régi pesti városfal mentén - budapesti kultúrtörténeti séták ii.
3 200 Ft
2 560 Ft

A régi pesti városfal mentén - budapesti kultúrtörténeti séták ii.

Részletek
A ​pesti Belvárost határoló belső körút a Deák Ferenc utcától a Vámházig a várfal tövében húzódó vizesárok feltöltésével jött létre. A 19. század elejétől kezdve végig a Kiskörút ívén impozáns közintézmények és magánpaloták sora épült a városfalra tapadva vagy közvetlenül a városfal peremén.
A múlt és jelen figyelmet érdemlő épületei közül válogattunk ebbe a kötetbe, és ahogy az egy könnyed sétánál lenni szokott, néhány esetben egy-egy érdekes vagy fontos ház bemutatása végett kissé letértünk az útvonalról. A városfal árnyékából száz év előtti jeles alakok tűnnek elő, számos kultúrhistóriai érdekesség és építészettörténeti adalék sorakozik fel, és láthatóvá válnak a legutóbbi évtizedek pozitív és negatív lenyomatai. A sorok között megmutatkozik a történelmi és politikai fordulópontokra reflektáló pesti polgárság és a város falakat és rendszereket túlélő folyamatos fejlődése.
A könyv lapjain mintegy ötven helyszínről olvashatunk hosszabb-rövidebb leírást, a szövegblokkok tömörségét gondosan válogatott friss fotók és archív képek oldják. Reméljük, hogy sétakönyvünk a nagyközönség és a lelkes helytörténész számára is hasznosan forgatható olvasmány lesz a helyszíni szemlélődés és a fotelbéli lapozgatás alatt is.

Szerkesztő: Saly Noémi; Szerzők: Csontó Sándor, Götz Eszter, dr. Holló Szilvia Andrea, Zádor Judit; Fotók: Surányi J. András
Adatok
Cikkszám
9789639680586
Hasonló termékek
Vélemények