Prokopp Róbert – Vajda Péter: Spagetti és opera (antikvár)

ÚJ
Raktáron
Utolsó példányok
Prokopp Róbert – Vajda Péter: Spagetti és opera (antikvár)
2 000 Ft

Szabad Föld, 2004
132 oldal

 

Spagetti ​és Opera címmel egy induló sorozat első kötete jelenik meg az Ünnepi Könyvhéten. A két ínyenc kopasz: Prokopp Róbert és Vajda Péter először Olaszországba kalauzolja el az olvasót és a hallgatót. A kiválasztott recepteket színes fotók illusztrálják, a fotókat Rózsa Erika készítette. A könyvhöz mellékelt CD-korongon pedig az olasz klasszikus operaszerzők legnépszerűbb melódiáit találhatjuk. Puccini, Verdi, Rossini, Donizetti dallamaira még a legbonyolultabb konyhai műveleteket is szórakozva, élményként végezhetjük. A Spagetti és Opera a teljesség igénye nélkül, sőt ezt szándékoltan felvállalva, az olasz konyhát elsősorban a pasta szemszögéből mutatja be. Az egyszerűen, könnyen, gyorsan, de mégis változatosan és rafináltan elkészíthető tésztavariációk mellett azért számos előételt és desszertet is ajánl a könyv. Szó lesz majd az igazi olasz tészta történetéről, készítésének és főzésének titkairól, majd sorra kerülnek a klasszikus pasta-szószok (pl. a Napolitana, Carbonara, Puttanesca, Arabbiata stb.), a megbolondított tésztavariációk (sütőtökkel, brokkolival, padlizsánnal, hússal, hallal, olivával, mozzarellával stb.) és a rendkívül bonyolultnak tűnő, ám cseppet sem nehezen elkészíthető töltött tészták is (lasagne, cannelloni, ravioli, gnocchi stb.). Érdekességeket olvashatunk a legjellegzetesebb hozzávalókról is, mint pl. a parmezánsajtról, a ricottatúróról, a fenyőmagról, vagy éppen az olívaolajról.


Csomagajánlatok
Adatok
Cikkszám
9789632148434s
Hasonló könyveink: