Szekszárdi Miklós: Mi is emberek vagyunk /Interjú húsz szegedi orvossal

-18%
Rendelhető
Szekszárdi Miklós: Mi is emberek vagyunk /Interjú húsz szegedi orvossal
Kiadó
Medicina Könyvkiadó Zrt.
Oldalszám
336
Kiadási év
2017
Személyes átvételi idő
1-2 munkanap
Házhoz szállítási idő
2-4 munkanap
4 300 Ft 

Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.

3 526 Ft

Mi is emberek vagyunk /Interjú húsz szegedi orvossal

Részletek
A húsz interjút és egy szívinfarktus személyes történetét tartalmazó könyv orvosok nyilatkozatai alapján mutatja be a száz sebből vérző magyar egészségügyet, emberi sorsokat, igyekszik feltárni az orvos-beteg ellentétek kialakulásának okait az ötvenes évektől kezdve, rámutatva mindazokra a problémákra, amelyek miatt orvos és betege egyaránt szenved.
A színes történetekből azt is megtudhatja az olvasó, valójában miért vannak várólisták, miért kell heteket, hónapokat várni egyes vizsgálatokra. A szerző beszélgetőpartnerei rávilágítanak, miért hagyják el a fiatal orvosok egyre nagyobb számban az országot és vállalnak inkább külföldön munkát, ami joggal keseríti el az idősebb orvosokat:
„... a fiatalok mind elmennek; itt maradunk mi, öregek, amíg élünk, aztán ha mi is kidőlünk vagy meghalunk, akkor ki fogja ezt a nemzetet gyógyítani?”
Szekszárdi Miklós, a „Diagnózis” című televíziós egészségügyi magazin szerkesztőjének könyve, melyhez Dr. Éger István, a Magyar Orvosi Kamara elnöke írt előszót, a szerző egészségügyi újságírói tevékenységének alapelveihez hűen, a bulvársajtó negatív hírhajhászásának hátat fordítva tárja elénk az egészségügyi dolgozók mindennapi küzdelmeit, sikereit és kudarcait, rávilágítva arra: az orvos is ember.
Adatok
Cikkszám
9789632264042
Hasonló termékek
Vélemények