Németh Anikó (Szerkesztő): Hospice szakápolástan

Rendelhető
Németh Anikó (Szerkesztő): Hospice szakápolástan
Kiadó
Medicina Könyvkiadó Zrt.
Oldalszám
248
Személyes átvételi idő
1-2 munkanap
Házhoz szállítási idő
2-4 munkanap
2 680 Ft 

Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.

2 680 Ft

Hospice szakápolástan

Részletek
Az otthoni hospice ellátás egyre jobban terjed hazánkban, ezért nagy szükség mutatkozik egy olyan szakkönyvre, mely segítséget nyújt a haldokló betegek otthoni ellátásában, ápolásában a szakembereknek és a hozzátartozóknak egyaránt. Az első, általános rész áttekintést ad többek között a hospice mozgalomról, a halál, haldoklás, gyász folyamatáról, külön kitérve a gyermekekre, valamint a jogi vonatkozásokra is. A halállal és a gyásszal foglalkozó fejezetekben hasznos gyakorlati tanácsok találhatók arra vonatkozóan, hogy az egészségügyi személyzet hogyan viszonyuljon a haldokló betegekhez, azok családtagjaihoz, illetve a hozzátartozók hogyan viselkedjenek a haldokló betegekkel.
A második, szakápolástan rész általánosságban bemutatja a hospice ápolás alapjait, illetve részletesen taglalja a daganatos betegek leggyakoribb ápolási problémáit, annak okait, kezelési lehetőségeit, hasznos tanácsokat, ápolási beavatkozásokat ajánlva az ápolók és a családtagok számára. Külön fejezet foglalkozik a haldokló beteg gyermekek ápolásával.
A szerzők mindegyike gyakorló szakember a saját szakterületén, illetve ápolóként az otthoni hospice ellátás területén.
Elsősorban otthoni ápolást, hospice ellátást végző ápolók számára ajánlott, de hasznára válhat az onkológiákon, ápolási osztályokon dolgozó ápolók, a daganatos betegeket ápoló hozzátartozók és nem utolsósorban a pedagógusok, valamint a téma iránt érdeklődők számára is.
Adatok
Cikkszám
9789632265292
Hasonló termékek
Vélemények