El Sicario

-14%
Nincs raktáron
El Sicario
Kiadó
HVG Kiadó
Oldalszám
220
Kiadási év
2011
2 800 Ft 

Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.

2 408 Ft

Molly Molloy: El Sicario

Részletek
Az El Sicario Amerika drogháborújának rejtett arcát mutatja meg. A könyv "fohose" egy bérgyilkos, aki parancsnokként szolgált Chihuahua állam rendorségének kötelékében, aki az Egyesült Államokban részt vett egy FBI-os kiképzésen, és aki 20 éven át rabolta el, kínozta és ölte meg a mexikói drogkartell kiszemelt áldozatait. Miután élve került ki ebbol az öldöklésbol, Krisztushoz fordult.
Azóta folyamatosan menekül, hiszen a kartell vérdíjat tuzött ki a fejére. E menekülés közben mondta el nekünk élettörténetét egy példátlan és hátborzongató monológ formájában. Nem csak a kínzásokról és a gyilkosságokról mesélt, hanem a mexikói államot átszövo korrupcióról is. Az o világában a megfélemlítés és a mészárlás csupán eszközök, a kartellek és a rendorség jogérvényesíto eszközei. Amikor még o irányította a juárezi rendorség emberrablás-elleni osztagát, ugyanakkor o irányította Juárezben az emberrablók egy csoportját is. Amikor pénzért embereket ölt, a szövetségi rendorség lopályáján gyakorolt.
Szabad ember, aki szabad elhatározásából adott interjút, sem az Egyesült Államokban, sem Mexikóban nem vádolják semmivel, nem folyik ellene büntetoeljárás. Egy magányos hang egy olyan tömegbol, amelynek soha egyetlen tagja sem nyilatkozott még. A jövot vetíti elénk: több ezer hozzá hasonló ember él Mexikóban. Elmondja azt az igazságot, amit senki sem akar hallani.
Adatok
Cikkszám
9789633040577
Hasonló termékek
Vélemények