Ellopták!

-14%
Nincs raktáron
Ellopták!
Kiadó
HVG Kiadó
Oldalszám
256
Kiadási év
2008
6 320 Ft 

Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.

5 435 Ft

Jonathan Webb: Ellopták!

Részletek
A mukincsek világában hatalmas összegek cserélnek gazdát. A múzeumok milliókért létesítenek extravagáns épületeket, a neves aukciós házak árverései külsoségeikben az Oscar-díjak kiosztásával vetekszenek. A dúsgazdag gyujtoknek a ritkaság és a szépség vagyonokat ér. Nem meglepo, hogy egy ilyen virágzó üzletágnak megvannak a maga vámszedoi.
Julian Radcliffe és Jonathan Webb érzékletes képekben meséli el az újságok eltulajdonított mukincsekrol szóló szalagcímeinek hátterét. Sok egyéb mellett elbeszélik, hogyan vittek el karácsony este tucatnál is több impresszionista festményt egy Buenos Aires-i múzeumból. Megtudhatjuk, miért hevert évekig egy párizsi szekrényben a több mint egymillió dollár értéku Warhol-nyomat, s hogyan válhatott egy kisstílu drogkereskedo az amerikai magángyujtemény kárára valaha elkövetett legnagyobb értéku mukincslopás foszereplojévé.
Az Ellopták! a gazdagok és kiváltságosok világába kalauzolja az olvasót, s feltárja annak okait, miért váltak a mualkotások a hétköznapi tolvajok és a szervezett bunözés elsorendu célpontjaivá. Felvázolja a régészeti leletek illegális kereskedelmének valós méreteit, az összejátszást a gátlástalan csempészek, kereskedok és a gazdag múzeumok, magángyujtok között. Áttekintést nyújt a holokauszt idején kisajátított mukincsek visszaszolgáltatása érdekében végzett úttöro munkáról.
Adatok
Cikkszám
9789639686588
Hasonló termékek
Vélemények