Hans Späth, Johann-Georg Wenzler, Otto Thume: Kecsketartás. Gondozás, ápolás - Sajtkészítés - Hústermékek

-20%
Hans Späth, Johann-Georg Wenzler, Otto Thume: Kecsketartás. Gondozás, ápolás - Sajtkészítés - Hústermékek
Cser Könyvkiadó és Kereskedelmi Kft.
164
2014
3 995 Ft 

Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.

3 196 Ft

Kecsketartás. Gondozás, ápolás - Sajtkészítés - Hústermékek

Részletek
Részletesen megtudhatunk mindent az egyre kedveltebb kis állatról: a fajta kiválasztása, az állat tartása, húsának és tejének feldolgozása, valamint a sajt készítése. A tartalomból A kecsketartás feltételei Ismerjük meg a kecskék tulajdonságait Az alkalmas istálló A megfelelő táplálék Gazdaságossági megfontolások A kecsketartás története Származásuk A kecske háziasítása Kecskék a mitológiában és a vallásban Kecsketartás Németországban Kecskék a táj gondozásában Kecsketartás a világon Kecskefajták Európában Németországi kecskefajták Svájci kecskefajták Francia kecskefajták Ausztriai kecskefajták Magyar kecskefajta Gyakorlati kecsketenyésztés Jelölési előírások Állomány-nyilvántartási napló Kecskék/juhok szállítása Tenyésztési eljárások Tenyészkiválasztás A tenyésztésszervezés rendszere a kecsketenyésztésben Törzskönyvezett tenyésztés Kiállítások A kecskebakok bírálata A kecske teljesítményei Szaporaság Laktációs teljesítmény A hústermelés értékmérői Szaporítás és felnevelés Ivarzás és pároztatás Vemhesség Az ellés A gidák felnevelése Szarvalt kecskék és szarvatlan állatok Körömápolás Bőrápolás Tartási módok Istállózótartás Legelőn tartás Kecskék más állatokkal együtt A kecskeistálló Helyszükséglet és tervezés Új épület Meglévő épület átalakítása Kötetlen tartású istálló és kifutó Ablakok Szellőztetés Etetőrácsok, jászlak, vályúk Vízellátás Fejőállás Ellető- és gidanevelő bokszok Trágyakihordás és almozás A takarmány előállítása Takarmánytermelés Trágyázás A széna betakarítása A takarmány vásárlása Takarmányozás Emésztés A takarmányok és azok elfogyasztott mennyisége Vízszükséglet A takarmányok értékelése A kecskék takarmányszükséglete A tenyészbak takarmányozása A tenyészgidák takarmányozása A kecskék egészségvédelme és betegségeik A betegség jelei Elsősegélycsomag az istállóban Külső élősködők Belső élősködők (endoparaziták) Felfúvódás Brucellózis CAE vírus okozta megbetegedés (Caprine-Arthritis-Encephalitis) Hasmenés Bélfertőzés (enterotoxémia) Tőgybetegségek Méhelőesés Felső légúti megbetegedések, nátha Varas szájfájás Liszteriózis Ellési bénulás (tejláz) Büdössántaság Köldök- és ízületi gyulladás A méhlepény visszatartása Bendőacidózis Pasztörellózis Járványos nyirokcsomó-gyulladás (Caseous lymphadenitis, CLA) Hüvelyelőesés Álvemhesség Önszopás Vemhességi toxémia (ketózis) Felfúvódás (a tej emésztésének zavara) Floppy-kid-szindróma Gümőkór Vetélés Vitaminhiány Merevgörcs (tetanusz) Száj- és körömfájás Az állati tetemek kezelése Az állatok szállítása Tejtermelés Kecsketőgy és tejképződés Fejés A tej kezelése Tej és tejtermékek A tej összetevői Savanyított tejtermékek Kecskevaj Kecskesajt Sajtkészítés saját kezűleg Sajtfajták Hústermékek A vágás A hús feldolgozása Húsféleségek Néhány kecskehúsrecept Az irha értékesítése A cserzés előkészítése

 

Adatok
Cikkszám
9789632783710
Vélemények