Boros Szilvia: Dietetikai és táplálkozástani kislexikon

-18%
ÚJ
Raktáron
Rendelhető
Boros Szilvia: Dietetikai és táplálkozástani kislexikon
Springmed Kft.
488
2023
1-2 munkanap
2-4 munkanap
12 800 Ft 

Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.

10 496 Ft

Dietetikai és táplálkozástani kislexikon

Részletek
Több mint 1500 szócikk és számos élelmiszer tápanyagtáblázata található e könyvben. A szerzők minden egyes szócikknél öt forrásból ellenőrizték le a leírtak hitelességét. Ezen forrásanyag (több mint 100 oldal) QR-kód segítségével letölthető a könyvismerte­tő helyén, a Kiadó holnapjáról, illetve a könyvből. A Dietetikai és Táplálkozástani Kislexikon – megkísé­relve a lehetetlent – a teljesség igényével foglalja össze a címében megjelölt tudományterület alapfogalmait, a latin és egyéb nyelvű terminus technicusok magyará­zatával. Bízunk abban, hogy a kislexikon használata hozzájá­rulhat a táplálkozástudomány mélyebb megismeré­séhez. Forgassák egészséggel! Alkotószerkesztők: Dr. Boros Szilvia, PhD. Sportszakorvos, okleveles táplálkozástudományi szakember, habilitált egyetemi docens az ELTE PPK Egészségfejlesztési és Sporttudományi In­tézetben. Az elmúlt közel húsz évben húszféle tantárgyat tanított hat különböző egyetemen, ill. főiskolán, melyek közül a táplálkozástan, sportegészségtan, sporttáplálkozás, sportélettan, rekreáció, wellness, egészségturizmus, rehabilitáció tantárgyak emelhetők ki. Kutatásai a sportregeneráció, táplálkozási szoká­sok, jóga hatásai, egyetemi egészségfejlesztés témákat érintik. Megjelent publikációinak száma meghaladja a 250-et, melyből 64 tudományos folyóiratbeli cikk, 30 könyvfejezet. Antal Emese Dietetikus, szociológus, a TÉT Platform szakmai vezetője. 2005–2012 között 7 éven át volt a Ma­gyar Dietetikusok Országos Szövetségének el­nöke, majd 2012–2015 között főtitkára. Az MTTT (Magyar Táplálkozástudományi Társaság) és a FENS (Európai Táplálkozástudományi Társa­ság) vezetőségi tagja. Gyakran szerepel isme­retterjesztő televíziós és rádiós műsorokban, valamint a nyom­tatott médiában. Hazai és nemzetközi konferenciák rendszeres meghívott vendége, előadója. Dr. Raposa László Bence Dietetikus, sportdietetikus, okleveles népegész­ségügyi szakember. 2022-ben habilitált doktori fokozatot szerzett a táplálkozásepidemiológia területén. Jelenleg egyetemi docensként és ku­tatásfejlesztési koordinátorként dolgozik a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karán. Több szakmai szervezet tagja, vezetőségi tagja (MDOSZ, MTTT). Szakmai eredményeit számos díj és kitünte­tés fémjelzi.

 

Adatok
Cikkszám
9786156337795
A szerző további könyvei:
Vélemények