Beke Margit: Népének hűséges főpásztora - Mindszenty József szentbeszédei, beszédei és üzenetei Európában és a tengeren túl (1971-1975)

-15%
ÚJ
Nincs raktáron
Beke Margit: Népének hűséges főpásztora - Mindszenty József szentbeszédei, beszédei és üzenetei Európában és a tengeren túl (1971-1975)
Kiadó
Magyar Napló Kft.
Oldalszám
496
Kiadási év
2021
3 800 Ft 

Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.

3 230 Ft

Népének hűséges főpásztora - Mindszenty József szentbeszédei, beszédei és üzenetei Európában és a tengeren túl (1971-1975)

Részletek
„Ez a kötet azért emelkedik ki a dokumentum-kötetek sorából, mert igyekszik a szövegeket az egykorú történések, meghívások hátterével ábrázolni. Szerencsésnek mondható az egyes beszédek előtt a genius loci megidézése, hiszen ez inspiráló volt az adott esetben. Képzeletben az olvasó is részese lehet azoknak az élményeknek, amelyeket Mindszenty bíboros egykor megtapasztalt. Hogy mennyire nyitott szellemiséggel rendelkezett a Főpásztor, azt a különböző felekezetek képviselőivel való találkozások bizonyítják! Ezt leginkább a ma embere képes értékelni és megbecsülni, hiszen napjainkban az ökumenikus nyitottságot szinte természetesnek vesszük. Az egyes dokumentumokból árad lelkivilágának gazdagsága, amelyben mégis két vezérfonal kísérhető nyomon: Egyháza és Hazája iránti szeretete. Lelkében teljesen összefonódott ezeknek az eszméje, amint maga is megfogalmazta.A különböző földrészeken, városokban tett utazások mellett az olvasó belemerülhet a névjegyzékbe, hogy kissé bővebben megismerje a dokumentumok és a körülmények leírásában olvasható személyek adatait. A kötetben látható fényképek kiegészítésül szolgálnak a beszédek hátteréhez. A nagy gonddal készült kötet remélhetőleg fontos információt közöl mindazoknak, akik a szentéletű Főpásztort kissé közelebbről szeretnék megismerni.”
Adatok
Cikkszám
9789635410408
Hasonló termékek
Vélemények